Halvtid

Gjorde misstaget att inte stänga av teven när sambon gick hemifrån imorse. Detta resulterade i att TV4s morgonprogram obehindrat fick inta hemmet. Inmixat bland vilka svampar som går att äta och orkanen Gustaf så var det mycket väsen om att borgarna har skött sig dåligt och enligt undersökningar får underkänt av oss folket efter halva mandatperioden. Och nu skall tydligen TV4 ”ställa dom till svars” i direktsänd TV. Eller möjligen skulle dom låta våra makthavare ”ge sin version” av det hela, jag är inte helt säker. Dendär debattsnubben Ekdahl uttalade sig redan imorse och ansåg att vårt missnöje kanske beror på att vi framförallt röstade bort Göran Persson snarare än röstade in alliansen. Eller så kanske det var så att det har skett för många förändringar för snabbt och vi klarar inte av att hantera den massiva omställningen? Att regeringen Reinfeldt för en utomordentligt dålig politik som inte ger positiva effekter för dom flesta av oss har tydligen inte fallit honom in. Åh, vad det känns bra att vi har Ekdahl och andra skarpa analytiska förmågor som kan sitta i teve och förklara för oss varför vi tycker som vi tycker. Suck!

Men det som gör mig mest förvånad är den allmänna uppfattningen att när politiker får synas i rutan och prata på obehindrat (som skall ske i programmet ”Halvtid” ikväll klockan 21:00) så kallas det att dom blir ”utfrågade” eller rent av ”ställs till svars”. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när det läggs fram på detta vis. Varje chans för en politiker att synas i TV är ett gyllene tillfälle att prata om precis vad man vill, presentera saker på det sätt som passar dom själva och att sprida sin egen propaganda. Det finns inga frågor som är jobbiga eller svåra för tränade skådespelare som Reinfelt & Co (detta gäller förståss även opositionspolitiker för övrigt). Så fort man ställer en fråga till dom så ger man dom en fördel, man lägger bollen hos dom och självklart kommer dom att vara väl förberedda på allting som kan bollas till dom. Att inte vara väl förberedda på alla svåra frågor vore för dom att grovt misssköta sitt jobb. Och nej, jag talar inte om det jobb som vi har ålagt dom, att utföra folkets önskningar och stifta bra lagar. Det misssköter dom ändå. Jag pratar om jobbet dom gör för sitt parti och för dom som sponsrat deras valkampanjer. Jobbet att vara en frontfigur och hålla sig så populär som möjligt. Det jobbet som dom själva faktiskt bryr sig om.

Vi alla vet hur politiker kan vrida och vända på ord och göra en lång utläggning om ingenting istället för att ge konkreta svar eller hur dom bara helt enkelt svarar på någonting helt annat och får det att låta som om dom ger svar på tal. Vi alla vet och håller med om att dom gör så men vi drar inte paralellen när det gäller dessa tjatiga ”utfrågningar”, ”debatter” och ”intervjuer” i media. Det faktum att det ställs en eller annan fråga under programtiden är givetvis inget nämnvärt hinder för dessa mediatränade, slipsbeklädda, välkammade och sluga människor att pumpa, pumpa, pumpa direktsänd propaganda under nästan en hel timma, under hela 4% av tisdagen den 2e september. Propaganda marknadsförd som någonting helt annat och packeterad som unerhållning i värsta ”big brother”-stil.

eller ?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: