Youtube ej främmande för censur

Via slashdot ser jag att youtube har plockat bort cirka 4000 anti-scientologi videos efter så kallade ”digital milennium copyright act” (DMCA) ”takedown notices”. Detta går att läsa om hos EFF. Tydligen så kommer klagomålen från någon organisation som kallas ”American Rights Counsel” och dom hävdar alltså att dessa 4000 youtube-klipp med allt från nyhetsinslag till mer regelrätta anti-scientologi-klipp inkräktar på upphovsrätten. Mellan torsdag och fredag så skall youtube ha vikit ner sig och tagit bort klipp och stängt ner användarkonton till höger och vänster men nu verkar saker och ting ploppa tillbaka allt eftersom folk kommer med invändningar.

Eftersom ingen av mina favoriter har nämnt detta ens litegrann ännu så såg jag chansen att vara typ först i sverige (kanske) och kunde förståss inte motstå det! Dessutom så känns det bra att skriva något – bara litegrann – innan det dröjer aldeles för länge så håll tillgodo. Annars så har jag nu i dagarna fullt upp med att komma igång med terminens studier samtidigt som jag flyttar och kurerar förkylning och långsamt betar av 300 olästa postningar i RSS-läsaren. :)

Annonser

Ett svar to “Youtube ej främmande för censur”

  1. Scientologernas videor också « Scientologsekten Says:

    […] Publicerat av scientologsekten på 22 december 2008 Japp. Youtube plockar även bort videor som VI inte vill ha där. Allt i enlighet med det där milleniumgrejset ni vet. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: